Orthomoleculaire therapie - Vivre Vitaliteit

Orthomoleculair therapeut Utrecht

Ben je op zoek naar een orthomoleculair therapeut in de regio Utrecht? Vanuit het Maximaal Gezond Centrum ben je welkom om vanuit de orthomoleculaire geneeskunde aan je gezondheid te werken.

Orthomoleculaire therapie

De orthomoleculaire wetenschap heeft tot doel om elke lichaamscel zo optimaal mogelijk te ondersteunen door middel van voeding, zonodig aangevuld met supplementen.

De term ‘orthomoleculair’ werd voor het eerst gebruikt in 1968, door professor Linus Pauling. Orthos komt uit het Grieks en betekent: juist, recht of gezond, en moleculair staat voor: de moleculen betreffende. In de orthomoleculaire geneeskunde streeft men er dus naar met stoffen te werken die het lichaam zonder schade kan gebruiken en verwerken.

Orthomoleculaire voeding

In de orthomoleculaire geneeskunde is een gevarieerde voeding met veel groente, fruit en pure voedingsmiddelen een belangrijke basis voor een optimale werking van onze lichaamssystemen. De vraag is of onze voeding momenteel nog genoeg vitaminen en mineralen bevat? En wat doen alle kant-en klaar- en magnetronmaaltijden met je lichaam? Kan je de additieven, geur-, kleur- en smaakstoffen in veel voedingsmiddelen op langere termijn wel verdragen? Ook plastics, flataten, POA’s en chemicaliën in water en voeding verstoren je lichaamsprocessen steeds vaker.

Dat je dagelijkse voeding tegenwoordig onvoldoende vitaminen en mineralen bevat om je gezondheid op peil te houden wordt steeds duidelijker. Daarnaast leef je in een drukke maatschappij, waarin er veel van je verwacht wordt. In een meting laat ik zien of er bepaalde vitaminen en/of mineralen tekorten zijn. Je krijgt dan extra ondersteuning in de vorm van supplementen. Ik werk met een selectie van hoogwaardige producten en ben niet aan een merk gebonden. Zo kan ik een op maat advies geven dat het beste bij jouw persoonlijke situatie past.

De supplementen die ik adviseer helpen je te ontgiften, je immuunsysteem in balans te brengen en eventuele tekorten aan te vullen. Een gezonde en evenwichtige voeding staat hierbij voorop. Je kunt ook je eigen supplementen laten testen. Het is zeer zinvol om te weten of de producten die je zelf gebruikt ook goed voor je zijn.

Advies

Indien te veel verstoringen je lichaam belasten, kan je lichaam dit niet meer zelf oplossen. Met behulp van orthomoleculaire bioresonantie therapie meet ik waar de verstoringen en blokkades in je lichaam zich bevinden en welke tekorten er zijn opgebouwd in de loop der jaren.

Tijdens een orthomoleculair bioresonantie consult zoek ik samen met jou naar de onderliggende oorzaken van je klachten.

Ik help je onder meer met:

  • inzicht krijgen in het effect van je voedingspatroon op je darmen;
  • verbeteren van je darmflora;
  • ontgiften van je lichaam;
  • versterken van je immuunsysteem;
  • inzicht krijgen in de tekorten aan vitaminen, mineralen, antioxidanten;
  • opheffen van belastingen en verstoringen door schimmels, bacteriën, parasieten etc.

In combinatie met de bioresonantie apparatuur ben ik in staat om de verstoringen en blokkades in je lichaam op te sporen. Maar het allerbelangrijkste, je lichaam wordt direct in balans gebracht!

Vitaliteit

Een consult wordt op ieders individuele behoeften aangepast en is gericht op de activering van het zelfherstellend vermogen van je lichaam. Er is ontzettend veel mogelijk. We werken samen aan je gezondheid in de breedste zin van het woord, zowel lichamelijk als geestelijk.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw gezondheid? Ben je benieuwd welke tekorten jij hebt? Bij Vivre gaan we naast het inzicht krijgen in deze tekorten op zoek naar andere verstoringen in je lichaam.

Afspraak maken

Orthomoleculaire therapie

Wat is orthomoleculaire geneeskunde?

Klik op onderstaande afbeelding voor een leuke animatie.

Scroll naar boven