Intolerantie Reset therapie - Vivre Vitaliteit (NAET)

Intolerantie Reset therapie

Intoleranties, overgevoeligheden en allergieën kunnen verschillende gezondheidsproblemen veroorzaken. Een disbalans in je lichaam dat gezondheidsproblemen veroorzaakt, kan in balans gebracht worden. De Intolerantie Reset Methode en de Allergy Free Methode richten zich op het resetten van je immuunsysteem.

Ontstaan Total Reset Methode – NAET therapie

In Amerika is 34 jaar geleden door dr. Nambudripad een Allergy Elimination Treatment ontwikkeld. Deze NAET therapie is in Nederland verder doorontwikkeld en op basis van nieuwe inzichten vindt in de therapie een Total Reset van je lichaam plaats.

Total Reset therapie is een combinatie van verschillende methodes, de kennis van de Westerse geneeskunde met als basis acupunctuur. Je lichaam bestaat uit verschillende organen en ieder orgaan heeft regulier zijn eigen arts. Vanuit de Oosterse zienswijze zijn al je organen onderling verbonden door middel van energiebanen, je meridianen.

Intolerantie of overgevoeligheid?

Bij een intolerantie is er sprake van een overgevoeligheid voor één of meerdere stoffen die voor de meeste mensen onschadelijk zijn. Aangezien er veel vaker sprake is van een overgevoeligheid of een intolerantie wordt hier geen onderscheid in gemaakt. Het immuunsysteem van je lichaam reageert op lichaamsvreemde stoffen (allergenen) die helemaal niet schadelijk hoeven te zijn zoals voedselbestanddelen, stuifmeelkorrels, huidschilfers van dieren, uitwerpselen van huisstofmijt of schimmelsporen.

Contact met een allergeen wordt door je hersenen als een bedreiging gezien voor je lichaam. Het veroorzaakt blokkades in de energiebanen van je lichaam, de meridianen. Je zou kunnen zeggen dat hierdoor de normale energiestroom door je lichaam wordt verbroken. Het energie evenwicht is verstoord en dit kan ook aanleiding geven tot een verminderde werking van één of meer organen. Hierdoor ontstaan verschillende klachten.

Voor wie is TRM geschikt?

De methode is geschikt voor volwassenen, kinderen en baby’s. Alle vormen van allergie komen in aanmerking voor behandeling zoals voedingsallergieën, hooikoorts en eczeem. Ook aandoeningen als migraine, chronische vermoeidheid, autisme en onbegrepen buikklachten kunnen veroorzaakt worden door intoleranties en overgevoeligheden.

Traumagerichte therapie

Deze traumagerichte therapie gaat op zoek naar de oorzaak van je klachten. Deze kunnen gericht zijn op voeding. Veel vaker is hier ook een (heftige) gebeurtenis aan verbonden. Vanuit het onderbewuste behandelen we de achterliggende oorzaak van het ontstaan van je klachten.

De basis van de methode is om de “verkeerde” reactie van je lichaam te veranderen. Dit wordt gedaan door een bijzondere stimulatie van de wortels van het sympathische (onwillekeurige) zenuwstelsel. Hierdoor kan een boodschap naar de hersenen worden gezonden die deze ertoe brengt de verkeerde waarneming van de specifieke stof te veranderen. Dit is te vergelijken met het resetten van bijvoorbeeld een computer.

Door middel van een spiertest testen we waarop je lichaam overgevoelig reageert. Daarna worden er bepaalde acupressuurpunten langs de ruggengraat geactiveerd, die in verbinding staan met de meridianen en de organen. Dit zal de boodschap dat de stof niet schadelijk is definitief registreren.

Afspraak

Wil je een afspraak maken? Vraag naar de mogelijkheden om gebruik te maken van een speciale aanbieding. Neem contact op via 06 – 388 99 217 of stuur een mail.

Afspraak maken

Intolerantie Reset therapie

Oorzaken intoleranties / allergieën / overgevoeligheden:

  • toxines door: voeding, bacteriën, schimmels, virussen, …
  • neurotoxines zoals kwik, MSG, straling
  • verwondingen, littekens, ongelukken, operaties
  • genetisch bepaald:  allergieën geërfd van (groot)ouders
  • deficiëntie en onvoldoende opname van nutriënten
  • emotionele trauma’s

allergie

Scroll naar boven