Darmtherapie

Bij buikklachten kan er sprake zijn van disbalans in de darmen. Ook andere symptomen kunnen duiden op disbalans in de darmen. Je kunt denken aan bijvoorbeeld:

Obstipatie Hormonale problemen Allergie Leverproblemen Huidproblemen Vermoeidheid Hoofdpijn Glutenintolerantie Oorontsteking Migraine Maagproblemen Opgezette buik Diarree Emotionele instabiliteit Lactose intolerantie Chronisch verkouden Ondergewicht Flatulentie Keelonsteking  Stinkende ontlasting Overgewicht Prostaatontsteking Blaasontsteking Slijm in ontlasting

Als je gezondheidsklachten hebt waar tot nu toe niemand een oorzaak voor weet te vinden, dan kan een ontlastingsonderzoek vaak nieuw licht werpen op de situatie. Zoals je ziet, zijn bovenstaande symptomen niet allemaal gericht op de darmen. Vergis je niet dat je darmen toch wel eens de achterliggende oorzaak kunnen zijn van bovenstaande scala aan symptomen.

Darmscreening

Herken je één of meerder van deze klachten? Met een ontlastingsonderzoek krijg je meer inzicht in het functioneren van je spijsvertering. Je krijgt inzicht in de samenstelling van je darmflora en op welk gebied er verstoringen zijn. Hierbij kun je denken aan schimmels, parasieten of een overgroei aan “foute” bacteriën.

Het functioneren van je gal, lever, alvleesklier en immuunsysteem wordt inzichtelijk gemaakt. Ook blijkt uit de uitslag van een basisscreening of er sprake is van ontstekingsprocessen in je darmen. Dit duidt op een lekkende darm oftewel een leaky gut.

Je kunt eenvoudig zelf in alle privacy een ontlastingsmonster nemen en naar het laboratorium zenden. Je ontvangt hiervoor in overleg de benodigde spullen. Op basis van de uitslagen krijg je een advies op het gebied van suppletie, voeding en eventuele vervolgonderzoeken.

Wil je meer weten hierover? Neem dan contact op via 06 – 388 99 217.

 Stel een vraag Afspraak maken   Bel me terug 

 

Een andere kijk op je darmen

Gezondheid begint in je darmen.
In het kader van “Een andere kijk op…” vertel ik je in dit E book een aantal ins- en outs over je spijsvertering. Een belangrijk onderdeel van je welzijn en vitaliteit.

Download nu!

Vivre Vitaliteit

Armanda Versluijs
Maximaal Gezond Centrum
Burgemeester Verderlaan 19
3544 AD Utrecht

06 – 388 99 217 I info@vivrevitaliteit.nl

Heidestein 11 I 3452 LL Vleuten