Positieve Gezondheid - Vivre Vitaliteit

Positieve Gezondheid

Recent heb ik de module Werken met Positieve Gezondheid van het Institute for Positive Health afgerond. Een mooie mijlpaal op weg naar meer gezondheid en positiviteit.

Samen met mijn Maximaal Gezond collega hebben we een droom geformuleerd.

Binnen Maximaal Gezond, een netwerk van gezondheidsprofessionals, staan we voor een brede benadering van gezondheid en stimuleren we bewoners en bedrijven om actief met je eigen gezondheid, en dat van werknemers, aan de slag te gaan, ook preventief!

De droom van Maximaal Gezond is de volgende:

“Een maatschappij waar iedereen in Vleuten, De Meern, Leidsche Rijn (en omgeving…) los van geld/financiering en tijd de eigen regie pakt op het behouden van en/of verbeteren van zijn of haar Positieve Gezondheid en zich bewust wordt van de mogelijkheden.”

Wat heb jij nodig om gezond en gelukkig te zijn?
Er zijn heel veel mogelijkheden. Wat heb jij nodig? De benadering van Positieve Gezondheid is een brede benadering van gezondheid. Niet alleen je fysieke gezondheid is belangrijk, ook zingeving, dagelijks functioneren, je mentale gezondheid, balans in privé en werk en meedoen in de maatschappij komen aan bod.

Om inzicht te krijgen in jouw persoonlijke gezondheid is een tool ontwikkeld. Ik nodig je uit het spinnenweb in de afbeelding eens in te vullen om te kijken waar jij staat met je gezondheid. Je kunt dit makkelijk doen via deze tool.

Je kunt zelf een stabiele situatie creëren als je investeert in weerstand en veerkracht en de verschillende onderdelen uit het spinnenweb. Wil je zelf met je gezondheid aan de slag? Ontdek de mogelijkheden en maak eens een afspraak.

Afspraak maken

Scroll naar boven