Orthomoleculair wattes....? - Vivre Vitaliteit

Orthomoleculair wattes….?

Een moeilijk woord orthomoleculair. Ik struikel er zelf ook nog wel eens over. Maar wat betekent het? Wat is het verschil tussen de orthomoleculaire visie op gezondheid versus de reguliere gezondheidsvisie? En wat heeft orthomoleculair met bioresonantie te maken? Lees hieronder de antwoorden op deze vragen. 

 

 

 

 

 

De term ‘orthomoleculair’ werd voor het eerst gebruikt in 1968, door professor Linus Pauling. Orthos komt uit het Grieks en betekent: juist, recht of gezond, en moleculair staat voor: de moleculen betreffende. In de orthomoleculaire geneeskunde streeft men er dus naar met stoffen te werken die het lichaam zonder schade kan gebruiken en verwerken. 

De orthomoleculaire wetenschap heeft tot doel om elke lichaamscel zo optimaal mogelijk te ondersteunen door middel van voeding, zonodig aangevuld met supplementen.

Orthomoleculair versus Regulier?

Dat klinkt eenvoudig, maar wat zijn de verschillen met de reguliere kijk op gezondheid? Hieronder staat een beknopt overzicht met de verschillen tussen de orthomoleculaire kijk op voeding en geneeskunde en de reguliere diëtiek en geneeskunde.

Orthomoleculair  Regulier 
Meer aandacht voor micronutriënten naast aandacht voor macro-nutriënten.  Met name aandacht voor macro-nutriënten. 
Voeding speelt een rol van betekenis bij alle ziekten.  Voeding speelt een rol bij enkele ziekten. 
Belangrijke rol voor voeding op preventief vlak.  Internationale preventie adviezen worden regelmatig genegeerd. 
Advies hogere behoefte dan ADH voor groot deel van de bevolking.  Uitsluitend advies ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid), behoudens enkele selectieve groepen. 
Manier van voedselbereiding is van belang op gezondheid.  Kent geen verschil in bereidingswijze, waaronder magnetrongebruik. 
Onze voeding is niet volwaardig en gevarieerd genoeg (blijkt uit onderzoeken TNO/SOE).  Van mening dat onze voeding voldoet aan eisen voor variatie en gezondheid. 
Supplementen kennen bij oordeelkundig gebruik amper tot geen bijwerkingen.  Medicijnen staan (ook bij oordeelkundig gebruik) bekend om de bijwerkingen. 
Sterk in chronische situaties.  Sterk in acute situaties. 
Mensgericht of holistisch  Symptoom- of ziektegericht 

 

Orthomoleculair versus Bioresonantie?

In de orthomoleculaire geneeskunde is een gevarieerde voeding met veel groente, fruit en pure voedingsmiddelen een belangrijke basis voor een optimale werking van onze lichaamssystemen. De vraag is of onze voeding momenteel nog genoeg vitaminen en mineralen bevat? En wat doen alle kant-en klaar- en magnetronmaaltijden met ons lichaam? Kunnen we de additieven, geur-, kleur- en smaakstoffen in veel voedingsmiddelen op langere termijn wel verdragen? Ook plastics, flataten, POA’s en chemicaliën in water en voeding verstoren onze lichaamsprocessen steeds vaker. 

Indien te veel verstoringen je lichaam belasten, kan je lichaam dit niet meer zelf oplossen. Met behulp van resonantie therapie meet ik waar de verstoringen en blokkades in je lichaam zich bevinden en welke tekorten er zijn opgebouwd in de loop der jaren.  

De combinatie van resonantie therapie en orthomoleculaire therapie vullen elkaar daarmee perfect aan.  

Advies

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw gezondheid? Ben je benieuwd welke tekorten jij hebt? Bij Vivre Vitaliteit gaan we naast het inzicht krijgen in deze tekorten op zoek naar andere verstoringen in je lichaam. 

Ik kan je onder andere helpen met: 

  • het inzicht krijgen in het effect van je voedingspatroon op je darmen
  • het ontgiften van je lichaam
  • het versterken van je immuunsysteem
  • het verbeteren van je darmflora
  • het inzicht krijgen in de tekorten van mineralen, vitaminen en antioxidantene.d.
  • het opheffen van verstoringen door schimmels, bacteriën, parasieten e.d.

Wil je kennismaken met Vivre. Neem contact op via ln.tietilativervivobfsctd@ofni  

 

Bronnen: Blaauw, J., Opleiding Orthomoleculaire geneeskunde, 2014/2015. 

Scroll naar boven